Започна ваксинацията срещу COVID-19 в Пловдив, председателят на БЛС д-р Иван Маджаров бе първият имунизиран - в УМБАЛ "Св. Георги". 

Пред медиите той каза, че не боли изобщо и се чувства дори по-добре отколкото преди ваксинацията. 

"Имунизирах се, защото вярвам в постиженията на медицинската наука и защото е крайно време да заживеем както преди и не на последно място, за да дам пример на пациентите", посочи той.

Вторият ваксиниран в Пловдив бе медицинската сестра в хирургичното звено към отделението по Спешна медицина, която е с 48 г. стаж - Райна Тодовичина, а след нея - д-р Венцислав Филипов, началник на звено Вътрешни болести в отделението по Спешна медицина със стаж като лекар 33 години.

До момента 603 медици в Пловдив и областта са заявили желание да се ваксинират. Организацията на областно ниво е направена, включват се общо 14 болници, от които 11 в Пловдив и три в областта /Асеновград, Раковски и Първомай/. 

От тях три са държавни болници, седем частни и четири общински лечебни заведения, каза областният управител и председател на Областния кризисен щаб /ОКЩ/ Дани Каназирева. 

Тя добави "Надявам днес да е началото на края на тези изминали тежки дни. Надявам се този пример да последват много медици от региона и да преминем към следваща фаза". 

На въпроса дали тя ще се ваксинира, отговори категорично да, но ще изчака реда си, защото преди нея има далеч повече нуждаещи се.
БТА