СГС пусна от ареста Николай Методиев-Пилето
СГС пусна от ареста Николай Методиев-Пилето / netinfo

СГС освободи от ареста Николай Методиев – Пилето и му определи мярка за неотклонение – парична гаранция от 15 000 лева. Той е обвинен за контрабанда в особено големи размери.

Съдът прецени, че няма опасност Николай Методиев-Пилето да извърши престъпление в случай, че му се определи по-лека мярка за неотклонение от задържане под стража, а прокурорът пледираше за най-тежката мярка за неотклонение.

В същото време съдът счете, че има достатъчно данни, доказващи съпричастност на Методиев към престъплението, в което е обвинен и определи адекватно според него мярка за неотклонение от 15 000 лева. На излизане от залата Пилето отказа коментар, а неговият адвокат и прокурорът заявиха, че не са решили дали да обжалват решението на Градския съд пред Апелативния. Адвокатът на Пилето, адвокат Илиян Василев, определи гледането на мярката за неотклонение на неговия клиент в почивен ден като карнавал.

Според него това се прави, за да има стотици журналисти и нещата да се представят драматично, а след това когато дойде време, да се представят доказателства, прокуратурата не си поддържа обвиненията. За някои хора акцентът продължава да е върху мерките за неотклонение и някои хора да бъдат водени в съдебните зали с белезници и торби на главите, коментира още адвокат Василев. Ако някоя от двете страни обжалва решението на Градския съд, Софийският апелативен съд ще гледа мярката отново на 13 октомври.