СГС не даде ход на делото срещу Янко Ваташки – Лудия
СГС не даде ход на делото срещу Янко Ваташки – Лудия / снимка: Sofia Photo Agency

Софийски градски съд не даде ход на делото срещу Янко Ваташки – Лудия за отвличане и изнудване на йордански гражданин. Самият Ваташки не се яви в съда поради здравословни причини.

Според обвинителния акт през 2002-а година Ваташки и другите двама подсъдими по делото Иво Методиев и Димитър Василев са отвлекли йорданеца Мохамед Атти и в продължение на няколко дни са го държали затворен против волята му във фургон край село Николаево.

Те са измъчвали йорданеца и са целели да получат откуп в размер на 20 хиляди долара. Самият йорданец Атти заяви на предишното заседание по делото, че Ваташки му е дал 30 хиляди долара на ръка, с което претенциите на чужденеца са изчезнали.

Въпреки всичко прокуратурата настоя за изясняване на случая, но на процеса не се яви нито един от призованите свидетели. Според защитата Ваташки има проблем с минискуса и е претърпял 8 шева на крака, но за това не бе показана медицинска експертиза. Тя трябва да бъде представена на следващото заседание, което ще се състой на 25 февруари догодина.