СГС даде ход за втори път на делото срещу Николай Арабаджиев
СГС даде ход за втори път на делото срещу Николай Арабаджиев / снимка: Sofia Photo Agency
СГС даде ход за втори път на делото срещу Николай Арабаджиев
22800
СГС даде ход за втори път на делото срещу Николай Арабаджиев
  • СГС даде ход за втори път на делото срещу Николай Арабаджиев

Софийски градски съд даде ход на делото срещу 20-годишния Николай Арабаджиев. Той е обвинен в убийството на своя съученик Атанас Атанасов. Процесът започва отначало, след като миналия месец съдебното следствие беше прекратено поради процесуални грешки.

Адвокатът на подсъдимия Марин Марковски поиска отвод на съдебния състав поради предубеденост. По думите на защитника магистратите ще наложат възможно най-тежкото наказание на подсъдимия. След като искането беше отхвърлено на делото бе даден ход. Бившата класна ръководителка на Арабаджиев Юлиана Ангелова заяви, че трагичният случай я е накарал да се откаже от учителската си професия:

„Аз не мога да ви кажа, но си беше съвсем нормално момче за мен, защото, ако имаше нещо, то цялото училище щеше да гръмне. За нас е на лице извършеното - има престъпление, има наказание. Това е агония, тормоз за всички. Това престъпление обърна моя живот. Аз съм се отказала от професията".

Наблюдаващият прокурор по делото Димитър Димитров изрази мнение, че престъплението е било извършено съзнателно и умишлено:

„Отказва да дава показания на този етап и не се признава за виновен. Нека да проследим как ще приключи съдебното следствие. Това, което е шокиращо за всички, е жестокостта, която е проявена".

Атанас Атанасов беше убит през май 2008 г. Тогава разчлененото му тяло бе намерено в кофа за смет в столичния квартал "Гевгелийски". Преди време Николай Арабаджиев даде обяснение пред съдия, в което призна за убийството.