Сестри просветиха Борисов в тънкостите на неврохирургията
Сестри просветиха Борисов в тънкостите на неврохирургията / БГНЕС
Сестри просветиха Борисов в тънкостите на неврохирургията
92216
Сестри просветиха Борисов в тънкостите на неврохирургията
  • Сестри просветиха Борисов в тънкостите на неврохирургията

Когато пациент с мозъчно съдово заболяване постъпи за лечение в столичната болница „Св. Анна," вместо да му правят операция, директно бъркат в мозъка му, след което пациентът излиза здрав и без увреждания. Така премиерът в оставка Бойко Борисов описа функционалността на нова апаратура, с която ще разполагат две обновени клиники в болницата, които бяха открити от него днес. Той допълни, че като погледнел „етажа с клиниките, спешното отделение, до края, че и нагоре," установил, че всичкото това са го направили той и здравният министър в оставка Петър Москов с помощта на лекарите.

Малко по-късно обаче Борисов уточни, че когато с колегите си от ГЕРБ показвали видимите резултати, всъщност въобще не си мислели, че са идеални. „И ние сме хора, и ние имаме нерви, и може някой път и ние да сме си ги изпуснали", подчерта премиерът.

Днес в столичната болница „Св. Анна" заработиха обновени Клиника по неврохирургия и Клиника по урология. След като присъства на церемонията по откриването им, премиерът в оставка Бойко Борисов разказа за новата апаратура, която ще функционира в тях.

"Всичко сме го направили ние с тези хора, така че да може като дойде един пациент, доктор Москов доста сложно го обясни, а понеже сестрите на мен ми го обясниха как става, е буквално вместо да правят операция, директно бъркат в мозъка на човека така, както през кръвоносните системи в сърцето. Нещо изключително е това. Невероятни специалисти. Хората излизат от тук здрави", каза премиерът в оставка.

По-късно Борисов припомни, че преди ден при встъпването в длъжност на новия президент, за разлика от Реформаторския блок от ГЕРБ са се държали изключително толерантно.

"Аз съм убеден, че заедно с колегите от Реформаторския блок, Патриотичния фронт при ревизия на отношенията ни, при показване на видимите резултати, ние ни най-малко не си мислим, че сме идеални и сме дали максимума, който можем да постигне. За мен е по-важно и се надявам и президентът Радев да направи такова правителство, което да надгражда. Вие видяхте и на клетвата, и вчера, Реформаторският блок - не, но ГЕРБ се държахме изключително толерантно", каза Борисов.

От своя страна Петър Москов отговори: "Ние сме камъчето в обувката винаги".