Сестри Белнейски били прегазени от кола
Сестри Белнейски били прегазени от кола / netinfo
Няколко основни грешки в първата-съдебно медицинска експертиза на телата на сестрите Христина и Росица Белнейски са подвели полицята. Това съобщава БТА, позовавайки се на източници от Съдебна медицина.

Сестрите са загинали при катастрофа и не са изнасилени. Телата им са преместени в местността Грамадите край Брацигово, където е инсценирано изнасилване. Няколко са пропуските в първата експертиза на двете тела. Двете сестри изчезнаха в нощта срещу 28 януари 2006 г.

Според специалисти по телата на момичетата е имало увреждания на главата, на шията, на меките тъкани, черепа и лицето. От счупванията на костите става ясно, че е имало удар с твърд предмет.

Първата експертиза, за която сега се смята, че е подвела полицията, е изготвена от доц. Мария Грозева. Тогава не е бил извикан специалист завеждащ катедра по Съдебна медицина. Според съдебните медици по изчезналите дрехи на Белнейски е възможно да е имало следи от автомобила, който ги е блъснал.

От прокуратурата в Пазарджик отказаха коментар по случая и заявиха, че окончателният резултат трябва да е готов в едномесечния срок.

Вчера телата на двете сестри бяха ексхумирани за нова аутопсия. Причина за това беше становище от назначените вещи лица, съгласно което е необходимо да бъде изготвена нова петорна съдебно-медицинска експертиза.