Сергей Станишев загуби правата върху домейна stanishev.bg
Сергей Станишев загуби правата върху домейна stanishev.bg / снимка: www.sxc.hu
Сергей Станишев загуби правата върху домейна stanishev.bg
50928
Сергей Станишев загуби правата върху домейна stanishev.bg
  • Сергей Станишев загуби правата върху домейна stanishev.bg

Лидерът на БСП Сергей Станишев загуби правата върху домейна stanishev.bg. Причината е, че Пламен Русев купи домейна на търг за 700 лева.

Пред Дарик той обясни, че го е направил, за да покаже, че политиците не трябва да пренебрегват онлайн идентичността си.

Русев е категоричен, че няма да подари домейна на Станишев, но му дава възможност да си го откупи.

Пламен Русев разказа, че блогърът Иво Апостолов открива, че домейнът stanishev.bg е свободен и го купува. След това обявява, че го подарява, ако някой го използва за анти БСП кампания. В организиран търг Пламен Русев го купува за 700 лева, половината от които отиват за благотворителност. Той обаче няма да го използва за политически цели.

"Вярвам, че всеки прави грешки, всеки има право на грешки. В случая грешката, която г-н Станишев или неговия пресцентър, или който е имал ангажимента да запази това име, я е допуснал. Случва се. Вярвам, че след този случай, може би ще обърне малко повече внимание на своята дигитална идентичност. Не се чувствам достатъчно богат, за да подаря на г-н Станишев каквото и да било. Той ще има възможността да плати същата сума, която аз съм платил за него", заяви Русев в отговор на въпрос дали би подарил домейна на лидера на БСП.

Пламен Русев допълни, че е наясно, че и други известни политици нямат права върху домейни с имената им, но няма намерение да прави търговия с това. Все пак ги призова да се грижат за онлайн имиджа си, защото техни колеги по целия свят отдавна използван тази сфера, за да общуват с избирателите и симпатизантите си.