Сергей Станишев отказа да влиза в задочен спор с Първанов
Сергей Станишев отказа да влиза в задочен спор с Първанов / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Станишев няма време за пререкания с Първанов
51486
Станишев няма време за пререкания с Първанов
  • Станишев няма време за пререкания с Първанов

Няма как лидерът на БСП да бъде избран пряко от всички партийни организации по места до насрочения за 19 и 20 май Конгрес. Това коментира председателят на социалистите Сергей Станишев по повод позицията на Георги Първанов, който е претендент за поста.

Първанов лансира тази теза вчера в Разград по време на среща със социалисти. Станишев допълни, че на насрочения Конгрес ще се избере Национален съвет и лидер на партията. По думите му БСП има реален шанс да бъде първа политическа сила на следващите парламентарни избори.

Сергей Станишев отказа да влиза в задочен спор с Първанов
netinfo
Лидерът на БСП Сергей Станишев отказа да влиза в задочен спор с Първанов. „В момента имам много по-важни и сериозни задачи пред мен, отколкото да влизам в пререкания с когото и да било, в това число и с Георги Първанов. В момента БСП трябва да се концентрира в хода на кампанията върху политиките, върху това коя е нашата алтернатива. Всичко останало са дребни игри и лични амбиции”, каза той.

Ние не можем като барон Мюнхаузен да се извадим от блатото на кризата, хващайки се за собствената коса

- Сергей Станишев

Настоящият лидер на червените отхвърли и варианта датата на Конгреса да бъде отложена за по-късен етап. „По отношение на всякакви идеи за отлагане на Конгреса - пак български дребни мишкувания”, каза той.

Сергей Станишев отказа да влиза в задочен спор с Първанов
netinfo

Станишев допълни, че за първи път от 20 години решенията, които се взимат в Европейския съюз в такава голяма степен влияят на отделните страни. Точно по тази причина според него никой не може да управлява без да разбира какво се случва в Европа. „Ние не можем като барон Мюнхаузен да се извадим от блатото на кризата, хващайки се за собствената коса”, обясни той.