Сергей Антонов се държа мъжки през целия процес
Сергей Антонов се държа мъжки през целия процес / netinfo
Несправедливо обвиненият за участие в атентата срещу Папа Йоан Павел II българин Сергей Антонов се държа мъжки по време на целия процес срещу него. Психиката му се срина, след като той се прибра в България. В това е убеден Асен Марчевски, който превежда по време на тригодишния процес срещу набедения българин в Италия.

Сергей Антонов стана лицето на процеса, но всъщност обвинението беше насочено срещу България, заяви в интервю за Дарик Марчевски. Марчевски обясни още: „Ясно беше, че по този начин някакви сили, за които не можем да знаем какви са, насочиха удара по-скоро срещу България отколкото срещу тогавашния Съветски съюз, защото страната ни беше най-близкият сателит на СССР”.

На въпрос защо е бил избран точно Сергей Антонов, Марчевски отговори: „Те не можеха да ударят дипломат от нашето посолство, защото дипломатите се ползват с дипломатически имунитет и може да бъде екстрадиран, но е и съден. Сергей Антонов беше сред най-лесно уязвимите”.

Защо българинът е бил удобната жертва за италианското обвинение и какви тайни отнесе в гроба си Сергей Антонов – чуйте повече от Асен Марчевски в звуковия файл.