Семейството на племенника на Плевнелиев с иск заради полицейско насилие
Семейството на племенника на Плевнелиев с иск заради полицейско насилие / снимка: Нова телевизия

Племенникът на президента Росен Плевнелиев неотдавна се оплака от полицейско насилие при задържането му от пътни полицаи. След направената проверка МВР заключи, че жалбата на Станислав Плевнелиев е неоснователна, тъй като няма данни за неправомерна употреба на физическа сила от страна на служителите. Двама полицаи са наказани дисциплинарно за това, че не са му дали да се обади по телефона.

„За да се спрат всякакви спекулации с името ми, решихме да се обърнем с граждански иск към българския съд, за да се установи случило ли се е всичко това. Имаме документи и свидетели, които няма как да се игнорират и разчитам на безпристрастността на съда", коментира в "Здравей, България" по Нова телевизия бащата на момчето Румен Плевнелиев.

По думите му се акцентира върху това на кого синът му е племенник, а не на това, че той е инвалидизиран и са нарушени правата му.

"Има медицински документи, които за нас са безспорни, че върху детето е упражнена неправомерна сила", допълни бащата на Станислав.

Той не пожела да коментира искането си за отзоваване на разследващия прокурор заради съмнения за връзки с полицията, тъй като в момента тече проверка.

Румен Плевнелиев каза още, че синът му все още е стресиран и не иска да излиза.

Източник: NovaNews.bg