Семейство от Разградско застава пред съда за пласиране на хероин
Семейство от Разградско застава пред съда за пласиране на хероин / netinfo
Тричленно семейство от разградското село Духовец днес бе изправено пред съда по обвинение за разпространение на хероин. Семейството ще иска съкратено производство по делото, съобщи защитата на фамилията.

Делото бе отложено заради внезапен пристъп на дискова херния у обвиняемата Себиле Исмаил на 46 години, в залата са явиха само съпругът й Баръшсевер Исмаил и сина им Мехмед Мехмед.

За да се премине към съкратено производство, обвиняемите трябва да се признаят за виновни, обясниха юристи. На досъдебното производство те разказали, че четвъртият член на фамилията – другият син на Баръшсевер и Себиле – е бил отвлечен в Турция, защото те не изпратили парите от дрогата, която трябвало да пласират.

През април миналата година при спецакция в дома на семейство Исмаил са открити 2,510 кг. хероин високо качество, на стойност 171 073 лв. Официално семейството се занимава със земеделие, обработва над 200 дка земеделски земи. По делото има само един свидетел, пратен от семейството от Духовец в София, за да предаде пакет с неизвестно за него съдържание на непознат човек. След провала на тази сделка е извършена спецакцията на разградските полицаи.