Секс, алкохол и рокендрол по време на караул
Секс, алкохол и рокендрол по време на караул / netinfo

Военни редовно употребяват алкохол по време на караул, съобщи военният прокурор на Пловдив полковник Емил Ангелов. Това е установила проверката на Военна окръжна прокуратура, направена за периода от 15 април до 13 юни тази година. От общо 73 съставени преписки срещу кадрови войници, голям процент са за употреба на алкохол, като повечето случаи са в поделения около Стара Загора, уточни Ангелов.

Когато нарушението е извършено от служител на вътрешен невъоръжен караул, преписката не е достатъчно основание за образуване на досъдебно производство. Наказателно преследване може да има само, когато е налице провинение по време на въоръжен караул, обясни полковник Ангелов, който разпореди проверката на всички военни поделения на територията на военна окръжна прокуратура в Пловдив.

12 са образуваните досъдебни производства, като едно от тях е за отправена заплаха за убийство. Редник от поделението в Карлово заплашил прекия си началник, сержант от същото поделение, че “ще го утрепе” ако не му върне дължимия заем. За това престъпление законът предвижда до две години затвор или административно наказание.

Обстойна проверка е направена и по повод на анонимния сигнал за секс по време на караул. До момента не е открит нито един факт, който да потвърждава тази информация, категоричен е полковник Емил Ангелов.

Новини от Пловдив