Седмина от групата за мокри поръчки остават в ареста
Седмина от групата за мокри поръчки остават в ареста / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Специализираният съд остави в ареста 7 от 11-те задържани за участие в група за мокри поръчки, за които прокуратурата поиска най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража.

Преди дни държавното обвинение и МВР обявиха, че е разбита група за убийства и грабежи.

За четирима от групата съдът определил по-леки мерки за неотклонение. Двама от тях са пуснати под "домашен арест", а други двама с "парична гаранция".

Какви ще са окончателните мерки за неотклонение обаче ще реши апелативният спецсъд, пред който мерките могат да се обжалват или протестират.

Прокуратурата поиска арест за Мартин Антов - обвинен като ръководител на организирана престъпна група, както за две убийства, три грабежа, две кражби и за незаконно притежаване на оръжие.

Сред четиримата, за които прокуратурата не поиска вчера арест, всъщност е и другият, сочен за ръководител - Валентин Янев - Вальо Бореца, който вече има присъда по друго обвинение, допълва БГНЕС.

"Задържане под стража" от прокуратурата поискаха още за Ангел Мечкаров, Валери Александров, Радослав Раденков, Иван Илиев, Симеон Николов, Николай Рангелов, Христо Христов, Николай Стойков, Димитър Георгиев и Жечо Белясин. Двамата, за които съдът определи мярка "домашен арест" са Радослав Раденков и Николай Стойков. Ангел Мечкаров и Николай Рангелов са с мярка "парична гаранция" и тя е в размер на 2000 лв.