Седем куршума са изстреляни срещу Янков
Седем куршума са изстреляни срещу Янков / netinfo
Председателят на Несебърския Общински съвет Димитър Янков е убит със седем куршума, съобщи съдебният лекар д-р Галя Милева. Смъртта е настъпила мигновенно от черепно-мозъчна травма, тъй като част от куршумите са били в главата.

Убийството е станало към 21.30 часа пред жилищна кооперация на бургаската улица „Гладстон” 18. Димитър Янков тъкмо е пристигал там зад волана на своя джип „Порше Кайен”. Според някои твърдения той е отивал на гости на приятелката си Красимира.

Другата версия е, че на този адрес живее един от най-приближените му хораВесо Бомбата.

На мястото на убийството са намерени седем гилзи от късо бойно оръжие. Те са открити в непосредствена близост до и около автомобила. Гилзите са с калибър 9 мм.

Хора от отсрещния магазин за плодове и зеленчуци са чули от четири до шест изстрела. Според съдебния лекар Галя Милева, която направи оглед на трупа на място, е стреляно през предното стъкло на джипа. В главата на Димитър Янков са попаднали поне два куршума, той е издъхнал на място.

От полицията за сега няма никакъв коментар за убийството на председателя на общинския съвет на Несебър. Снощи около полицейските заграждения на мястото на убийството бяха забелязани много от присъствалите на гледането на мярката за неотклонение на арестувания преди няколко дни подземен бос от Несебър – Димитър Желязков Очите.

Според популярна от скоро версия, Димитър Янков е бил близък с Митьо Очите и след неговия арест групировка, свързана с братята Маргини си разчиства пътя, за да стъпи на Южното Черноморие, като ликвидира близките на Очите хора.

Убитият Димитър Янков е един от най-големите хотелиери на Слънчев бряг, а името му беше спрягано за бъдещ кмет на Несебър.