/ Пресцентър, СДВР
СДВР взема превантивни мерки за утрешния протест, обявен предварително също за "народно въстание", за да препятства ексцесии и безредици, които се разиграха в нощта на 2 септември.

Ще бъдат сформирани повече контролни пунктове на площад "Независимост" за проверка и недопускане на лица в пияно състояние и с пиротехнически средства, стана ясно на брифинг.



Ще бъдат проверявани съмнителни лица и такива с голям багаж. Забранено е носенето на пиротехника и опасни предмети.

От полицията уточниха, че до момента има подадени две заявления за протести.

"Увеличават се контролните пунктове, в сравнение с предишния път. Взели сме мерки, по отношение на протестните мероприятия са изградени тези контролни пунктове за лица, които биха могли да създадат проблеми. Длъжни сме да очакваме всичко. Не искаме да ограничим гражданите от право на протест, но се налага, за да гарантираме сигурността на всички", каза началникът на отдел "Охранителна полиция" в СДВР Радослав Стойнев.

Той уточни, че няма заявена информация за пристигащи на протеста от страната. Попитан дали се очакват агитки и ултраси, Стойнев коментира: "Не мога да кажа, но ние в случая сме длъжни да очакваме всичко".

От СДВР категорично отрекоха да ползват услугите на охранителни фирми.

"Категорично заявявам, че МВР не използва такива лица и съдействието на охранителни фирми за обезпечаването на такива събития", заяви Стойнев по повод лъжливи твърдения в социалните мрежи.