СДС в Добрич се разцепи
СДС в Добрич се разцепи / netinfo

11 от членовете на СДС в Добрич, между които председателят на Общинския съвет д-р Мирослав Попов и четиримата сини съветници, напуснаха партията. Причината е несъгласия с областното ръководство.

Преди седмица те са изпратили декларация с намеренията си до Петър Стоянов, до Националния изпълнителен съвет и до СДС - Добрич. Днес е била получена обратната разписка от централата на сините.

Сред напусналите е и почетният гражданин на Добрич скулпторът Никола Богданов.

„Не сме съгласни с апартните игри, демагогията и манипулациите, които се вършат в добричката структура не без благословията на централното ръководство”, се посочва в декларацията. Демократичността в СДС отстъпила на кариеризъм, клиентелизъм, дори на известен болшевизъм, пишат още 11-те членове.

Отцепниците смятат, че сегашното ръководство на партията, начело с Румен Чамурлийски, не може да прави политиката на СДС и да привлича избиратели.

Преди няколко месеца 60 членове на СДС са сезирали НИС с декларация и подписка, че уставът на партията се погазва от група хора, начело със сегашния областен лидер Румен Чамурлийски. Тогава националното ръководство в лицето на Петър Стоянов и главният секретар Илия Лазаров застанали зад Чамурлийски.

На този етап повечето от групата не смятат да влизат в друга партия.

Вътрешнопартийните скандали в СДС - Добрич се изостриха през есента на миналата година, когато на конференция в града бе сменена областнаta председателка д-р Меглена Попова. На нейно място бе избран Румен Чамурлийски. Попова обяви, че смяната й е нелегитимна и е извършена в нейно отсъствие от града.

Други новини от Добрич