СДС: МВР да се извини на торент потребителите
СДС: МВР да се извини на торент потребителите / netinfo
МВР да се извини на торент потребителите заради цензурата, която им наложи като ограничи достъпа до сайтовете zamunda.net и arena.bg, призоваха от СДС.

Силови акции и цензура се случват само в страни като Беларус, Иран и Китай, посочиха от „Раковски” 134. Ограничен беше обменът на информация от потребителите, заяви заместник-председателят на синята партия Стефан Иванов. По думите му за интернет пиратството нямат вина потребителите, а тези, които качват незаконно музика и филми. Той препоръча на МВР да повиши квалификацията на своите служители, за да правят тази разлика.

Евродепутатът Мартин Димитров алармира за директива на Европейската комисия, съгласно която ще се увеличи минималният акциз върху дизела с 25 на сто. Това според него за България означава дизелът за поскъпне с 20 стотинки. По думите му така ще се увеличат цените на много стоки, включително от първа необходимост. Първата стъпка, която ще предприемат сините срещу директивата, е да търсят начин докладчик по темата в ЕП да бъде представител на евродесните. Димитров вече е отправил питане до германското председателство по въпроса, на което очаква отговор до края на април.

Сините представиха нов свой плакат, който не е предназначен за кампанията за евроизборите. На него на светло син фон е заснето дете, а под усмивката му стои надпис "Виж напред".