Сдружение „Слънчев свят не се е занимавало с трафик на деца
Сдружение „Слънчев свят не се е занимавало с трафик на деца / снимка: DarikNews
М. Донкин: Сдружение „Слънчев свят" не се занимава с трафик на деца
20488
М. Донкин: Сдружение „Слънчев свят" не се занимава с трафик на деца
  • М. Донкин: Сдружение „Слънчев свят" не се занимава с трафик на деца

Арестуваната за трафик на деца адвокат Диляна Стоянова е използвала името  на сдружение за осиновяване „Слънчев свят", за да извършва дейността си, съобщи пред Дарик председателят на организацията актьорът Мариус Донкин. Той уточни, че останалите двама задържани не са имали никакви отношения със  сдружението. „Слънчев свят"  няма отношения към дейността на адвокат Диляна Стоянова", категоричен бе Донкин и добави:

„Каква информация тя е теглила от сдружението и по какъв начин е осъществявала своята дейност, сдружението нито знае, нито има отношение. Това никога не е било обект на дейност на самото сдружение. Цялата им дейност се е осъществявала чрез някакви други контакти, с други адвокати. Тези адвокати, които са задържани с нея, нито са работили, нито са контактували с нашето сдружение.

Тя незаконно е теглила информация от масивите на вашето сдружение?

Да, защото сдружението не се е занимавало с подобен вид дейност. Диляна Стоянова си го е вършила по свой си път, с лични сметки извън сдружението.

При съвместна операция на ДАНС с Националната следствена служба и под наблюдението на прокурора от Върховната касационна прокуратура Марио Стоянов бяха задържани  трима души, двама от които адвокати, за трафик на бебета. Групата е набирала бременни жени и е продавала новородените бебета на семейства от Гърция, желаещи да осиновят деца. Това съобщи Държавната агенция „Национална сигурност". Арестуваните са убеждавали бременните жени да продадат децата си срещу сума от 3000 до 5000 лв. После новородените са продавани на гръцки семейства за суми от 30 000 до 40 000 евро, в зависимост от пола на бебето (за момчета се е плащало повече). Схемата на канала за продажба на бебета е работела на територията на България и Гърция.