Сдружение ще защитава интересите на хората в Катуница
Сдружение ще защитава интересите на хората в Катуница / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Сдружение, което да защитава интересите на хората в Катуница, ще бъде регистрирано до дни в съда. Това стана ясно снощи след събрание в селото, на което присъстваха кметовете на община Садово и на Катуница, както и юрист.

Целта на сдружението ще бъде законно да бъде потърсена отговорност на институциите затова докъде е стигнало разследването срещу Рашкови. Според жителите на Катуница то се е проточило доста дълго, освен това все още няма наказан за смъртта на 19-годишния Ангел Петров. Те смятат, че убийството му е поръчково. Хората от селото са недоволни и от това, че ежедневно са привиквани за разпити заради палежите на къщите на Рашкови и повредените автомобили. Според тях полицията неправомерно разпитва непълнолетни младежи без присъствието на родителите им, както и хора, които не са присъствали и участвали в ексцесиите на 24 септември в Катуница.

На 22 ноември тръгва делото срещу Кирил Рашков-младши, който е обвинен в заплахи за убийство над Веселин Христев - вуйчо на убития Ангел. Вчера бе преместен в пловдивския затвор от ареста в Асеновград и дядо му Кирил Рашков, научи Дарик. Преди дни и на него му беше връчен обвинителният акт. Той ще отговаря пред съда също за заплахи за убийство над Христев. Освен това го грозят до 5 години затвор заради отглеждането на защитен вид костенурки в единия от имотите му.

По информация на Дарик има още една жалба за заплахи за убийство в Районното управление на полицията в Асеновград. Тя е срещу Ангел Рашков от свидетел на събитията в Катуница. Той твърди, че преди два дни е бил заплашван от сина на Кирил Рашков по телефона.

Други новини от Пловдив