САЩ ще придобият недвижими имоти в София
САЩ ще придобият недвижими имоти в София / netinfo

САЩ ще станат собственик на имот от над 1600 квадратни метра с 3 жилищни сгради в столичния квартал „Драгалевци”. Одобрение за покупко-продажба даде със свое решение Министерският съвет.

Правителството одобри още изпращане на контингент от военноморските ни сили за подсилване на оперативната група за военно-морско сътрудничество в Черно море за периода от 6 до 27 април.

С друго свое решение кабинетът предостави 75000 лева на 19 министерства за реализация на приоритетните действия по участие на страната в НАТО. 708000 долара ни предоставя безвъзмездно японското правителство за повишаване на заетостта и качеството на образованието.

Правителството прие и програма за интеграция на децата от етническите малцинства, предвиждаща равен достъп до образование на тези деца.

Министерският съвет одобри и средствата за оптимизиране на средното образование. 36 млн. лева са предвидени за оптимизиране на училищната мрежа. 7 млн. са за национална подготовка на директори, 22,5 млн. са за модернизация на материалната база, 15 млн. са предвидени за саниране на училища, а 30 млн. лева са планирани за купуване на училищни автобуси и за осигуряване на топли закуски за децата до четвърти клас.