Сашо Диков плаши да съди шефа на ГДБОП
Сашо Диков плаши да съди шефа на ГДБОП / снимки: Sofia Photo Agency, архив
Сашо Диков плаши да съди шефа на ГДБОП
60402
Сашо Диков плаши да съди шефа на ГДБОП
  • Сашо Диков плаши да съди шефа на ГДБОП

Шефът на Канал 3 Сашо Диков има намерение да съди шефът на ГДБОП Станимир Флоров. Причината са изявления на антимафиот №1, че  Диков е знаел предварително за атентата над автомобила му, както и за това, че не е искал да се подложи на детектор на лъжата.

Автомобилът на журналиста Сашо Диков беше взривен през октомври 2011 г. Журналистът определи думите на шефът на ГДБОП като „тъпи, чудовищни  лъжи”.

Целта на полиграфа е била да се провери дали Диков е бил замесен взрива на автомобила му. За тази версия, шефът на ГДБОП се е мотивирал с това, че екипът от журналисти се появил много бързо на мястото, след като бомбата гръмнала, а автомобилът на журналиста не бил паркиран на обичайното си място.

Освен това шефът на ГДБОП в интервю, дадено за в.„Телеграф” заявява, че Диков сам не е пожелал да отхвърли подозренията за него, вероятно защото нещо го безпокои. Освен това „самият потърпевш е отказал съдействие и е спрял да се интересува от хода на разследването”.

Диков обясни пред Дарик, че има желание да потърси наказателна отговорност на гл. комисар Флоров, но първо ще се консултира с адвокат и ръководството на медията, в която работи.

Сашо Диков плаши да съди шефа на ГДБОП
netinfo

Главен комисар Станимир Флоров отказа да коментира изявленията си пред Дарик.

Автомобилът на Сашо Диков беше взривен на 13 октомври 2011г. около 22.00 ч. на паркинга пред блок 259 в столичния квартал „Гоце Делчев”. От тогава досега не е ясно кой е извършил атентата срещу журналиста.