Самоуби се шефът на политическия кабинет на Ахмед Доган
Самоуби се шефът на политическия кабинет на Ахмед Доган / netinfo

Началникът на кабинета на Ахмед Доган - Ахмед Емин, се е самоубил в столичния квартал "Бояна", научи Дарик. Повече от 30 минути от пресцентъра на МВР не потвърждаваха за подобен инцидент. Едва по-късно пуснаха официално съобщение, в което се казва, че около 18.00 часа в столичната полиция е съобщено за намерено тяло на мъж в сграда на ул. "Беловодски път" в "Бояна". На мястото веднага са били изпратени екипи на Столична дирекция на МВР и Шесто РУ.

Първоначалният оглед е установил, че причина за смъртта е огнестрелна рана. По данни до момента става дума за самоубийство. Тялото ще бъде предадено за аутопсия. Процесуално-следствените действия на мястото на инцидента продължават, съобщиха още от МВР.

Ахмед Емин се е самоубил със законно притежаваното си оръжие, обяви в предаването „Панорама" на БНТ 1 главният секретар на МВР Павлин Димитров. По думите му инцидентът е станал в сграда на ул. „Беловодски път" в Бояна, а не пред нея. Димитров отказа да уточни дали става дума за т.нар сараи на лидера на ДПС Ахмед Доган.

Ето какво още каза той пред Бойко Василев.

От находката на местопроизшествието, лично моето мнение е, че става дума за самоубийство. Разбира се, предстоят допълнителни процесуално-следствени действия. Още повече, че смъртта е настъпила след употреба на оръжие, което е собственост на Ахмед Емин.

Каква е сградата на ул. „Беловодски път”, какво има там?

Аз не бих коментирал това, тъй като не е предмет на нашето разследване. Ние се интересуваме относно причините за смъртта. Основният предмет на разследването е причините за смъртта на Ахмед Емин.

Може ли да се говори за политически мотив?

Не бих казал, нямаме такива данни. Не разполагаме с такава информация.

Ахмед Емин е роден на 24 юли 1962 г. На местните избори проведени на 29 ноември 1995 г. е избран за кмет на село Козица, Търговищко. През последните пет години е началник на кабинета на лидера на ДПС Ахмед Доган.