Самосвал прегази дете с увреждания
Самосвал прегази дете с увреждания / cнимкa: Sofia Photo Agency

9-годишно дете е загинало при пътен инцидент вчера в сопотското село Анево, съобщи пресцентърът на полицията. Според местни хора става дума за нещастен случай. Момчето е било в ръчна количка, бутана от 45-годишната му майка Цонка. По информация на полицията, то е прегазено от самосвал, който при десен завой се е качил на бордюра със задната си гума.

Пред кмета на Анево - Марин Лилов, очевидци разказали, че майката и количката с 9-годишния Васил са били на уличното платно, макар и до бордюра. Други пък твърдят, че майката без да иска е обърнала количката и детето се е изтъркулило от нея под гумите на товарната кола. То е починало в карловската болница.

Допреди две седмици момчето и негово братче, и двете с увреждания, са били отглеждани в Дома за сираци в Калофер, но са върнати на майката. Тя има 10 деца, но доскоро с нея и последния й съпруг е живяло само най-малкото, което е момиченце.

Товарният автомобил, прегазил момченцето, е бил шофиран от 35-годишен жител на Карлово. Няма данни водачът да е употребил алкохол. Самосвалът е работел по изграждането на канализацията в Анево.