Самолет излезе от пистата на Летище Варна
Самолет излезе от пистата на Летище Варна / снимка: БГНЕС, архив

Самолет е излязъл от пистата на Летище Варна. При инцидента, станал след 10.00 ч., са ранени двама души.

„Данните, с които разполагаме, е, че машината е от Лайпциг. Пострадали са двама души, които са фрактури на крайниците”, каза говорителят на варненската полиция Ивана Милева.

С оскъдна информация разполагаше и шефът на Областната Спешна помощ д-р Мая Рашева. „Знам само, че са мъж и жена със съмнения за фрактури, но на каква възраст и дали са били пътници в самолета не мога да кажа”, посочи д-р Рашева.

При инцидента не е имало пожар, добави шефът на варненската пожарна комисар Тихомир Тотев.

Причините за излизането на машината се изясняват. Пътниците веднага са били евакуирани от пистата. Към момента не е известно колко души е имало на борда.

Не е изключено случилото се да е в резултат на лошите метеорологични условия. По време на инцидента във Варна се изсипа силен дъжд, придружен с бурен вятър.

По непотвърдена информация самолетът е кацнал в близката нива. Очевидец разказа пред Канал 3 какво е видял от терасата си.

„Живея до летището и от 9 етаж се вижда почти цялата писта. Дъждът беше много силен и видях как самолетът беше накрая на пистата. Но времето беше толкова лошо, че почти не можеше да се види какво става там долу. Вдигна се малко, но веднага се приземи. Ситуацията щеше да стане много лоша. После дойдоха линейки, пожарни. Много бързо реагираха хората. Овладя се положението, но щеше да стане много страшно. След като спря самолетът, не се видяха пламъци. И сега, като се проясни времето, се вижда, че самолетът е цял”, сподели мъжът.

Други новини от Варна