Само част от учителите ще имат увеличение на заплатите с 12%
Само част от учителите ще имат увеличение на заплатите с 12% / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова
Само част от учителите ще имат 12% увеличение на заплатите
59693
Само част от учителите ще имат 12% увеличение на заплатите
  • Само част от учителите ще имат 12% увеличение на заплатите

С 12% нарастват само стартовите заплати на младши, старши и главен учител от следващата година. Това съобщи в Пловдив министърът на образованието Сергей Игнатов.

Той уточни, че останалите ще получат до 7% увеличение, съобразено с повишението на единния разходен стандарт за всеки ученик.

Министърът каза още, че не се предвиждат коледни бонуси в неговото ведомство. Такива няма да има и в училищата, тъй като те са на делегирани бюджети.

Турция прекратява процедурата по непризнаване на дипломите, издадени от българска страна, каза още образователният министър. Информацията е потвърдена от Съвета за висше образование на южната ни съседка. Предстои договорка между двете страни оттук нататък проблеми от подобен характер да се решават на лично, а не на институционално ниво, допълни Игнатов.

Министър Сергей Игнатов беше гост на официалната церемония по връчването на дипломите на 835 абсолвенти от Аграрния университет в Пловдив. В събота той ще присъства и на дипломирането на студентите от Колежа по икономика и администрация в града.