Сакскобургготски: Резки завои не са желателни
Сакскобургготски: Резки завои не са желателни / cнимкa: Sofia Photo Agency

"Управляващата коалиция има всички предпоставки да завърши успешно мандата със силни политически послания". Това е казал премиерът Сергей Станишев в началото на разширеното заседание на Съвета на управляващата коалиция, съобщава правителствената информационна служба.

Станишев допълнил, че трите партии трябва да покажат воля и капацитет за решаване на въпросите, свързани с всекидневието на хората.

Лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски е заявил, че промените, които мнозинството прави в една или друга сфера на управлението, не трябва да са козметични, а да имат сериозен дългосрочен ефект за гражданите. Той допълнил, че либералната пазарна политика е изцяло съвместима с модерната социална политика, а резки завои, в която и да е посока, са нежелателни в едно стабилно демократично общество.

Управлението трябва да отговори на обществените очаквания за обща воля за реформа, заявил лидерът на ДПС Ахмед Доган. "Убеден съм, че коалицията има общата воля и необходимия политически ресурс, за да се издигне на равнището на субект, който може да прави реформи, защото, ако няма такова отношение в страната и сред нашите европейски партньори, ще получим много сериозни санкции", казал Доган.