Сакскобургготски призова следващият вот да не е комерчески
Сакскобургготски призова следващият вот да не е комерчески / netinfo

„Трябва да се гледа сериозно на следващите парламентарни избори, за да не станат „комерчески” по примера на частичния вот в Сандански, където имаше осъден за купуване на гласове”, това заяви бившият премиер и лидер на НДСВ Симеон Сакскобургготски, след като присъства на валидиране на марка по случай 70-годишния юбилей на Съюза на българските филателисти. На 16 юни Симеон Сакскобургготски навършва 71 години.

Макар да не уважи молебена за негово здраве в църквата „Свети Седмочисленици” в столицата, лидерът на НДСВ присъства на тържеството на Съюза на българските филателисти, който почетно председателства. Видимо не беше очарован от намерението на журналистите да го занимават с политика:

„Цял ден се говори за политика, единственото, което е да се гледа сериозно на тези избори да не станат комерчески и други, защото това би било много жалко за българската демокрация”.

НДСВ ще мисли ли за либерален алианс за следващите избори?

„Този въпрос толкова пъти вече се обсъжда.., тука главното е либералният дух, либералното центристко мислене, да получи заслужената подкрепа, не за себе си, естествено, а за това, което означава в живота на едно общество, където да има толерантност, разбиране и уважение между институциите и помежду си също”.

За очакванията за критичен доклад на Брюксел и възможността това да предизвика предсрочни избори:

„Искате малко да нарушите настроението ми на рождения ден като говорите за крайно негативно, моля ви нека бъдем реалисти, не сме първата страна, която е недоволна, преди е имало десетина други страни от по-новите и виждате, че са се справили, аз не допускам да има крайно негативен момент.

За критиките на президента към премиера:

„Едно нещо съм казал преди години и пак повтарям – уважението към институциите, аз не се произнасям по това, което е казал държавният глава”.

За рождения ден и пожеланията:

„За себе си човек гледа да се справи с работата, която го чака и сега бързам, защото си е обикновен работен ден за мен”.

Как ще празнува:

„В кабинета. Довечера като се върна ще се видя и с жена ми”.

Подаръците от децата:

„Засега нищо, само двама са се обадили досега, но не съм имал време да видя дали има и други обаждания.”