Сакскобургготски отлага развръзката с оставките в НДСВ
Сакскобургготски отлага развръзката с оставките в НДСВ / netinfo

Лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски не дойде на заседанието на жълтата парламентарна група. Тази вечер не е обсъждан и въпросът за оставки на тримата депутати – Борислав Великов, Борислав Ралчев и Пламен Панайотов, съобщиха депутати.

Групата на НДСВ се събра на редовно заседание седмица след апела на Симеон Сакскобургготски - Борислав Великов, Борислав Ралчев и Пламен Панайотов, да направят нужното от съда да бъдат изтеглени жалбите срещу регистрацията на последния конгрес на НДСВ. В противен случай Сакскобургготски обеща да поиска оставките на тримата от ПГ на НДСВ и от партията.

Николай Свинаров уточни пред журналисти, че на днешното заседание въпросът за оставки не е обсъждан – обсъждани били бъдещите законодателни инициативи на НДСВ.

Дарик научи, че депутатът Атанас Щерев е взел думата, като е отправил чрез председателката на ПГ на НДСВ Анелия Мингова молба до Симеон Сакскобургготски за разговор във връзка със случващото се в партията. Според Щерев било добре НДСВ да се консолидира преди предстоящия местен вот, но той смятал, че отлагането на този разговор било пагубно за жълтата партия.

Още преди днешното заседание на жълтата група депутати изразиха съмнение, че лидерът им би поискал оставките на тримата техни колеги от партията и от ПГ. Причината – според тях не било ясно дали подобно искане на Симеон Сакскобургготски ще срещне подкрепата на мнозинството от народните представители на НДСВ.

Според правилника на групата неин член може да бъде изключен само ако предложението бъде подкрепено от две-трети от всички депутати. ПГ на НДСВ има 52 народни представители в това Народно събрание.