Сакскобургготски: Коалицията е стабилна
Сакскобургготски: Коалицията е стабилна / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Рейтингът на правителството, а с това и на България, е на много добро ниво благодарение на управлението на тройната коалиция. Това обяви лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски на среща с общински съветници от партията от общините в Южна България. Този извод Сакскобургготски направил след поредица от срещи тези дни с представители на Европейския парламент.

снимка: Sofia Photo Agency

С всичките горещи теми, които са в момента в нашия регион, България се оказа остров на спокойствие и същевременно стабилност, подчерта Сакскобургготски.

Лидерът на НДСВ увери своите общинари, че тройната коалиция е стабилна. По думите му заседанието в Хисаря на управляващите е показало, че трите партии имат волята да завършат успешно мандата си.

Разчитам на вас да дадете актуална информация за конкретните проблеми по места, за да ги решим в оставащите месеци от мандата, добави Сакскобургготски. По думите му, реализирането докрай на целите, които управляващите са си поставили през 2005 година е пътят за висока оценка от избирателите на следващия парламентарен вот.

Той подчерта, че внушението за преждевременната кончина на проекта НДСВ са безпочвени, както и твърденията, че жълтите са изоставили либералният си характер, който някои от ренегатите се опитват да предадат в нашите среди като оправдание за липсата у тях на някаква политическа програма и идеи.

„Както така и твърденията, че НДСВ е изоставило либералния си характер, който някои от ренегатите се опитват да придадат в нашите среди като оправдание за липсата от тях на някакво политическа програма или политически идеи”, каза още лидерът на НДСВ.

Сакскобургготски призова общинарите си да работят по-активно за решаване проблемите на хората, за да не ги сочат с пръст.