Сакскобургготски: Ако не си подадем ръка, нищо няма да постигнем
Сакскобургготски: Ако не си подадем ръка, нищо няма да постигнем / netinfo

Трябва да си подадем ръка, вместо да се критикуваме постоянно - само така можем да постигнем нещо. Това каза пред журналисти в Рилския манастир бившият премиер Симеон Сакскобургготски, който бе в светата обител по повод на отбелязването на 70-годишнината от смъртта на баща му Борис Трети, съобщава БТА.

Симеон Сакскобургготски коментира, че цял живот е призовавал за единство и доброта, защото според него нямало друго спасение, ако не станем по-човечни. Това е изводът за нас, допълни още Сакскобургготски.

Той каза, че много се радва на хората, които са отделили от времето си, за да дойдат в Рилския манастир, както и на президента Росен Плевнелиев, с когото е имал възможност да разговаря в игуменарницата на игумена на светата обител Адрианополския епископ Евлогий.

Сакскобургготски коментира съмненията в управлението на баща му така: "Историята си каза думата, историята е далеч по-мъдра от конюнктурното, повярвайте ми."

Много миряни искаха да се снимат със Симеон Сакскобургготски и съпругата му. На въпроси защо не са довели малкия Симеон-Хасан в Рилския манастир, Маргарита Гомес Асебо отговори, че Мароко е далеч, а на малкия предстояло да се подготвя за първия учебен ден.