Сайтът Арена.БГ свързан със СИК?
Сайтът Арена.БГ свързан със СИК? / netinfo

Арестът на собственика на сайта Арена.БГ е вторият опит на полицията да разбие тази интернет страница.

Миналата година антимафиотите от Главната дирекция за борба с организираната престъпност задържаха за кратко двама души, свързани с този интернет сайт. Тогава се заговори, че зад Арена.БГ стоят хора близки до бившата силова групировка СИК.

При акцията на антимафиотите преди повече от половин година беше задържан собственикът на Арена.БГ, както и администраторът, известен с псевдонима Пей фор Фрий. Тогава за кратко сайтът Арена.БГ беше затворен за потребителите.

Впоследствие обаче собствениците на сайта бяха освободени и регистрираха страницата си в интернет пространството на Съединените американски щати. Малко преди Нова година Главната дирекция за борба с организираната престъпност /ГДБОП/ изпрати писма до всички собственици на подобни сайтове с искането те да ограничат незаконното съдържание в сайтовете си.

Според ГДБОП единствено администраторът на сайта Дата.БГ е изпълнил разпореждането. Според твърденията на собствениците на друг подобен сайт - Замунда.БГ, също затворен при акцията на ГДБОП, страницата е била продадена на сирийски гражданин и регистрирана в Холандия, като тя няма нищо общо с предишната си дейност.

От ГДБОП обаче отхвърлиха тези твърдения. Проверка на Дарик установи че въпреки акцията на антимафиотите, в момента съвсем свободно могат да бъдат изтеглени и филми и музика от сайта Дата.БГ.