Това, което се случва навън, не е протест на майки на деца с увреждания, това са политически провокации, заяви министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

„Това, което се случва на улицата, не е дневният ред на хората с увреждания. Това не са политиките, от които те имат нужда. Хората с увреждания имат нужда не само от пари, а от конкретни идеи, политики, програми и мерки, които ние разработваме с тях“, подчерта тя.

„Въпреки деструктивния характер на поведението на госпожа Вера Иванова, тя е част от работните групи на Министерството на труда и социалната политика и като член като на тези работни групи тя получава информация и документи, справки. Има възможност да участва в активен диалог и разработването на политиките", обясни Сачева.

„Сами преценете дали трябва да продължавате на наричате това, което се случва навън, протест на майки на деца с увреждания. Това не е протест на майки на деца с увреждания. Това са политически провокации. Тежка злоупотреба с каузите и с това, от което имат нужда хората с увреждания“, добави министърът.