Това, което трябва да направи "Булгаргаз" е да осигури количества природен газ на добра цена. Тук ключовият въпрос е успява ли "Булгаргаз" да набави необходимите количества, които да покрият потреблението на природен газ на добра цена. Николай Павлов да не измества към Чирен. Чирен е чисто и просто инструмент за балансиране на потреблението, но основното потребление трябва да бъде покрито от нов внос на природен газ. Това заяви Венко Сабрутев от Продължаваме промяната след заседанието на енергийна комисия във връзка с изказването на кандидата за министър на енергетиката в проектокабинета "Габровски" и бивш шеф на "Булгаргаз" Николай Павлов", че цената на природния газ през зимата ще се определя от цената в Чирен, предаде БГНЕС.

Сабрутев отбеляза, че "за да има ниска цена в този момент на природен газ трябва да има ниска цена на газа, който в момента купуваме. Ако няма внос на газ, ако вносът е на висока цена, тогава има резон цената да расте. Това означава, че служебният кабинет и в управлението на "Булгаргаз" нещо не е наред. Защо се налага от Чирен в този момент, големите количества да се теглят, това е ключов въпрос", подчерта той.

Депутатът на Продължаваме промяната посочи, че ако влезем в хипотезата, че трябва да се използва скъпия газ от Чирен, то "Министерство на енергетиката не си е свършило работата", добави той.
БГНЕС