С рок фест Катуница ще почете смъртта на Ангел и Павел
С рок фест Катуница ще почете смъртта на Ангел и Павел / DarikNews.bg, архив

Една година след смъртта на Ангел Петров и Павел Толев Катуница ще почете паметта им с рок-фест, съобщи кметът на селото Красимир Юруков. При размириците в Катуница на 23 септември 19-годишния Ангел бе прегазен и убит, а 17-годишният му приятел Павел почина ден по-късно след като сърцето му не издържа.

За феста на 22 септември, който е под наслов „Да опазим децата на България", кметът на Катуница е поканил ФСБ, две рок банди от Пазарджик и две от София. Рокът е музика на протеста. Катуница никога няма да забрави случилото се и смъртта на тези две деца, подчерта Красимир Юруков.

Пловдивският апелативен съд увеличи с 1 година наказанието на Симеон Йосифов, който прегази и уби 19-годишния Ангел Петров. Шофьорът, за който близките на Ангел и хората от Катуница смятат, че е физически убиец на момчето, а истинските поръчители са други, ще изтърпи присъда от 18 години затвор. Пловдивският окръжен съд му бе наложил присъда от 17 години лишаване от свобода.

Безредици в пловдивското село Катуница избухнаха вечерта на 23 септември 2011-а след като там беше убит 19-годишен младеж. Саморазправа между българи и роми вдигна на крак през нощта десетки полицаи, а сутринта разярени жители на селото щурмуваха имоти на Кирил Рашков - Цар Киро. При сблъсъците между жители на селото и приближени на Рашков пострадаха двама местни и трима полицаи.