/ БГНЕС
Христо Иванов остава начело на "Да, България" въпреки подадената от него оставка след парламентарните избори през ноември миналата година.

Решението беше взето на Национална конференция на партията днес. Иванов беше единствен кандидат за лидерския пост. Подкрепата си за него са дали 692 делегати, 14 са били против, а 42-ма са се въздържали. Самото гласуване беше при закрити врата. Част от делегатите присъстваха на конференцията, други участваха онлайн.

Христо Иванов: Приех номинацията за втори мандат, защото има недовършена работа

На брифинг пред медиите, след края на гласуването, преизбраният лидер коментира, че е имало откровена дискусия за проблемите пред партията. Във връзка с по-слабия резултат на вота, Христо Иванов каза: "Не успяхме да реагираме на появата на новия политически играч", визирайки участието на "Продължаваме Промяната" в изборите.

Той смята, че коалицията "Демократична България", в чийто състав освен "Да, България" са и ДСБ и "Зелено движение", не е успяла да отиграе добре комбинацията между президентски и парламентарни избори.

Иванов очаква надграждане на коалицията и постигане на максимални резултати в секторите, за които отговаря като правосъдие и електронно управление. Преизбраният лидер очаква и подготовката за местните избори.