/ iStock/Getty Images
Днес, на първия учебен ден за всички ученици в страта, времето ще е слънчево, с разкъсана висока облачност. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина и Източна България – временно силен вятър със западна компонента. Максималните температури ще са между 31° и 36°, в София - около 31°.

По Черноморието ще е слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са 32°-35°. Температурата на морската вода е 23-24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен, по най-високите части временно силен запад-северозападен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на 1200 метра ще е около 25°, на 2000 метра - около 18°.

В петък ще има разкъсана висока облачност. Вятърът ще е предимно умерен, от западната четвърт. Ще се задържи с високи температури, особено в югоизточната половина от страната. По-късно след обяд над Северна България ще се развие купесто-дъждовна облачност и на отделни места там е възможно да превали и прегърми.

В събота атмосферата ще остане неустойчива. На места ще има валежи и гръмотевични бури, повишава се вероятността за локални интензивни явления. От запад ще започне понижение на дневните температури. (НИМХ)
НИМХ, БТА