/ / iStock/Getty Images
Астрономическото лято в България настъпва днес в 18 часа и 54 минути, което ще дойде с типичните черти за сезона. Както в последните няколко седмици, тенденцията за слънчево топло време ще продължи и в следващите няколко дни.
 
В следобедните часове, ще се образуват гръмотевични бури и ще има превалявания, особено в планините и в западната част на страната. Остава възможността на отделни места дъждовете да се придружени и с градушки.
 
Лято, здравей!

В събота се очаква по-стабилно време, но в неделя и понеделник ще има понижение на температурите с проникването на по-хладен въздух. В тези няколко дни в следобедните часове ще има валежи с различна интензивност, което ще продължи поне до средата на следващата седмица. Не ни очаква нито хладно, нито прекалено топло време - с изключение на понеделник, температурните амплитуди ще са в порядъка на 28-32 градуса.
 
В колко часа настъпва астрономическото лято у нас?

По-високото атмосферно налягане, което ще се настани на целия европейски континент, ще стабилизира времето за следващия уикенд. Юли месец ще дойде с много слънце и минимални превалявания.
 

iStock/Getty Images

 

Следващия четвъртък се очакват горещи вълни, които ще засегнат Западна Европа, като метеоролозите дори допускат, че ще се счупят температурни рекорди – в страни като Франция, Германия, термометрите ще ударят поне 36 градуса. Горещите вълни са характерни за лятото за този регион, но този път ще подранят – още в края на този месец. България може да очаква своите типични летни горещини в средата и края на месец юли.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg