Пореден протест на жълтите павета се заформя тази вечер извън предварителния сценарий да не се шества по жълтите павета в събота и неделя.

Можело обаче хората да излязат на демонстрация заради полицейското насилие, обяви един от неформалните водачи на протеста Арман Бабикян по бТВ.

За "Единни срещу хунтата" призова от Дубай и обвиняемият Васил Божков, който сипе пост след пост в социалната мрежа с апел за сваляне на властта.

От дистанция Божков се опита да надъха и "плажния" протест в Росенец, като написа: "Искат да окървяват мирното плажуване и да създадат несъществуващ етнически сблъсък. Протест - Единни срещу Хунтата мести локацията си от „Росенец“ в Бургас, но не измества фокуса си".

Видно от Фейсбук избягалият от правосъдието хазартен бос се води и организатор на протест под мотото "Единни срещу хунтата", като го е запланувал да тече чак до края на август.

"Имаше информация, че ще има платени хора от спортните среди и футболните агитки", казаха от МВР. "Знаем какво се цели, подготвени сме, знаем, че довечера искат да изкарат още повече хора", заяви по-рано главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Междувременно една от протестиращите на снощния протест събра очите със своеобразен стайлинг срещу властта. С голи гърди за оставка се обяви пищна девойка с еротична форма на протест.