С две нови зали Пловдив и София кандидатстват за Световна купа и Европейско по волейбол
С две нови зали Пловдив и София кандидатстват за Световна купа и Европейско по волейбол / снимка: DarikNews.bg, архив

Пловдив и София ще кандидатстват заедно за домакинство на Световна купа по волейбол през 2014-а година и Европейско първенство през 2015-а. Това съобщи министърът на спорта Свилен Нейков на инспекция на строежа на новата зала с колодрум в града под тепетата.

Изискванията за тези международни форуми са в държавата-домакин да има поне две големи такива съоръжения, като заедно с „Арена Армеец" ще сме удобни за такива състезания, допълни Нейков. В Пловдив ще се изгради и допълнителна малка волейболна зала извън рамките на Колодрума. Тя е задължителна за приемането на големите форуми.

Девет допълнителни тренировъчни зали намериха място в обновения проект, каза арх. Тодор Абаджиев, проектант на довършителните дейности на обекта. Големината на всяка от тях е по 200 кв. метра. Първоначалният проект предвиждаше на тяхно място да се изградят паркоместа. С тези промени подземният гараж вече ще побира 160 коли, а извън залата ще има място за още 260 автомобила. Покривът на съоръжението ще бъде завършен до края на годината, за да може да се работи по интериора и през зимата, а официалното й откриване ще е през лятото на 2013-а.

Други новини от Пловдив