РЗС с кандидат за кмет в Пловдив
РЗС с кандидат за кмет в Пловдив / cнимкa: Sofia Photo Agency, архив
РЗС с кандидат за кмет в Пловдив
30610
РЗС с кандидат за кмет в Пловдив
  • РЗС с кандидат за кмет в Пловдив

РЗС ще има свой кандидат за кмет не само в Пловдив, но и в останалите 17 общини в областта. Партията ще има и листа за следващия общински съвет. Това заяви в Пловдив лидерът на РЗС Яне Янев.

„Ако не се наложат промени в закона, ще бъдат предвидени и кандидатури за районни кметове", коментира Янев. Според него над 70 000 пловдивчани ще се включат в подписката, която стартира на 6 септември за свикване на Велико народно събрание. Очакванията на РЗС да получат подкрепа от 500 000 души от цялата страна. По думите на Яне Янев, РЗС ще бъде втората политическа сила в Пловдив, тъй като другите две водещи партии - БСП и ГЕРБ, имат много вътрешни и междуличностни проблеми.

„71,2% от българите, имащи право на глас, искат промяна на конституцията. Данните са от социологическо проучване", съобщи още Яне Янев. Анкетираните настояват да се намали броят на народните представители от 240 на 100, както и в основния закон да бъде записано, че избирателят може да отзовава избраниците си и да има конституционен регламент.

52% от запитаните  искат да се въведе мандатност на всички изборни длъжности, допълни лидерът на РЗС, т.е местните управници и депутатите да не могат да бъдат избирани повече от два мандата.