РЗС иска нова Конституция, за да строи нова държава
РЗС иска нова Конституция, за да строи нова държава / cнимка: Sofia Photo Agency

Партията "Ред, законност и справедливост" е за свикване на Велико народно събрание (ВНС) и за изработване на нова конституция, заяви на среща с жители на Видин днес лидерът на РЗС Яне Янев. "Новата конституция трябва да построи нова държава, тъй като старата е напълно изчерпана и не е в състояние да направи нищо полезно за българския народ", каза Янев.

По думите му РЗС ще окаже необходимия граждански натиск, за да може да се стигне до свикване на ВНС и изработване на нов основен закон. Според него 20-годишният преход на българската държава е изцяло провален, съощава БТА.

Лидерът на РЗС за пореден път заяви, че партията му ще настоява да се реформира структурата и съставът на парламента, като се намали броят на депутатите от 240 на 100, както и да се премахне имунитетът на депутати, съдии и прокурори. 

В понеделник - 18 януари, Яне Янев и депутатите на РЗС ще се срещнат със симпатизантите си в Ловеч. Темата на срещата ще бъде „Нова Конституция - нова държава". По-късно същия ден Янев и народните представители от РЗС ще присъстват на събрание в Троян.