Руснак простреля по невнимание двама в Аксаково, единият е починал
Руснак простреля по невнимание двама в Аксаково, единият е починал / netinfo
19-годишен руски гражданин с карта за постоянно пребиваващ в България чужденец е прострелял двама души на стрелбищен комплекс в Аксаково при неправилно боравене с огнестрелно оръжие. Това съобщиха от пресцентъра на полицията във Варна.

Сигнал за инцидента е подаден в РПУ–Аксаково в 20 часа вчера от 32-годишен мъж от същия град. Той е съобщил, че на стрелбищен комплекс на спортен клуб "Варна 2000", намиращ се в двора на училище "Кл. Охридски" в Аксаково, вследствие на неправилно боравене с огнестрелно оръжие (револвер "Таурус 357 Магнум"), собственост на стрелбищния комплекс, 19-годишният руски гражданин А.М. е прострелял двама души.

С един изстрел той ранил 39-годишния инструктор в лявото рамо и 20-годишен софиянец – в сърцето. Вторият ранен е починал в болница "Св. Анна".

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група и дознател. Иззети са натривки от извършителя. Оръжието и други веществени доказателства са приложени към образуваното досъдебно производство по чл. 122 ал. 2 от НК. Материалите по случая са докладвани на дежурен прокурор във Варненската окръжна прокуратура. Извършителят е задържан за 24 часа.

Другни новини от Варна