Руски сайт предупреждава за петно в Черно море
Руски сайт предупреждава за петно в Черно море / netinfo

Петно в Черно море е забелязано на 30 километра от българските брегове, съобщава руският портал за космически мониторинг www.blacksea-online.com. Снимките, по които е установено замърсяване, са направени на 16 юни. В близост до петното е засечен кораб.

Сигналът в момента се проверява от „Морска администрация” и все още няма официално становище, заяви за Дарик шефът на дирекция “Информационно обслужване на корабоплаването, търсенето и спасяването” Златко Кузманов.

Европейската система за сателитно наблюдение на акваторията Clean Sea Net, с която работи „Морска администрация”, не е дала сигнал за замърсяване. За повече информация българската служба се обърнала към румънските си колеги и кораби в обявения район на замърсяването. Ако те потвърдят, че там разлив, тогава ще изпратим наш екип, каза още Кузманов.

Това е вторият случай за последните седмици за петно в близост до български брегове, за което съобщава руският портал www.blacksea-online.com. Проверките първия път не са доказали напълно, че е имало разлив, завърши Златко Кузманов.

Други новини от Варна