/ iStock/Getty Images
"Русия възобновява авиовръзките на регулярна основа с редица страни, сред които Италия, Кипър, Република Северна Македония, Белгия, Ирландия, България и Йордания". Това съобщи руската вицепремиерка Татяна Голикова, която отговаря за действията на властите във връзка с коронавирусната криза, предаде ТАСС.

Освен това е взето решение и за възобновяване на авиосъобщенията със САЩ. От 28 юни ще се изпълняват регулярно полетите по маршрутите Москва-Вашингтон и Москва-Ню Йорк.

Русия възобновява полетите до редица страни от април

Оперативният щаб на Русия предлага от тази дата и подновяване на полетите с Белгия, България, Йордания, Ирландия, Италия, Кипър и Република Северна Македония.

Русия също така планира да увеличи броя на авиополетите до Гърция, Армения, Азербайджан и Австрия от 28 юни. Може да бъдат пуснати полети до Солун, Ираклион, Араксос, Родос, Корфу и Закинтос в Гърция.

Може да бъдат увеличени и полетите до Катар, Финландия, Хърватия и Швейцария. По-рано бе съобщено, че от 22 юни се възобновяват полетите между Русия и Турция.

Оперативният щаб е решил да предложи на правителството да включи Китай и Лихтенщайн в списъка на страните, от които хората с гражданство или със статут на постоянно пребиваващи ще имат право да пътуват до Русия.
БТА