Румънец пострада при катастрофа край великотърновско село
Румънец пострада при катастрофа край великотърновско село / снимка: DarikNews.bg, архив

52-годишен румънски гражданин пострада при пътен инцидент край село Масларево, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново. Произшествието е станало тази сутрин, малко преди 8 часа, на пътя Велико Търново - Русе, малко преди разклона за селото.

По първоначална информация лек автомобил „Ауди А 4", с румънска регистрация, управляван от 25-годишен румънски гражданин и теглил аварирала друга румънска кола - „Рено Меган".

Автомобилите са се движели в посока Русе, когато внезапно тегленият автомобил навлязъл в насрещната лента за движение и се ударил странично в идващия товарен автомобил „Мерцедес", управляван от 49-годишен мъж от Перник. В резултат на пътния инцидент е пострадал водачът на „Рено"-то. Мъжът е откаран в Спешна помощ в Полски Тръмбеш с охлузни и порезни рани по главата.

Движението в района на местопроизшествието е затруднено. На мястото има служители на „Пътна полиция" - Полски Тръмбеш, които регулират движението. От РУП - Полски Тръмбеш апелират към водачите, преминаващи през мястото на инцидента, да бъдат особено внимателни.

Други новини от Велико Търново