Румен Петков: Юрген Рот е зле образован и зле подготвен клеветник
Румен Петков: Юрген Рот е зле образован и зле подготвен клеветник / снимка: Вероника Христова
Румен Петков: Юрген Рот е зле образован и зле подготвен клеветник
26015
Румен Петков: Юрген Рот е зле образован и зле подготвен клеветник
  • Румен Петков: Юрген Рот е зле образован и зле подготвен клеветник

"Юрген Рот е един зле образован и зле подготвен клеветник, който трябва да получи възмездие за клеветите, които произнася". Така бившият вътрешният министър Румен Петков коментира интервю на германския писател за български всекидневник. В него Рот твърди, че Румен Петков е трябвало да знае, че Алексей Петров е мафиот.

"Това, което казва Юрген Рот, очевидно не е вярно", каза още бившият вътрешен министър. По повод делото за клевета, което Румен Петков заведе срещу немския писател, депутатът изрази надежда, че на 1 март Юрген Рот ще застане пред българския съд и ще отговаря за нелепите, абсолютно неоснователни и лъжовни твърдения, които е написал в книгата си. Петков посочи още, че Юрген Рот трябва да даде отговор на въпросите, на които не е отговорил досега - кой е финансирал книгата и кои са източниците му.

"Очевидно този, който го финансира е имал интерес да прозвучат такъв тип крайно лъжливи твърдения", каза Петков. Що се отнася до източниците на Рот, тук аргументът с прикритите такива може да звучи само в нечий "кух горен завършек на тялото", какъвто според мен е случаят с автора, допълни депутатът. Относно задържането на Алексей Петров при операция "Октопод", бившият вътрешен министър каза, че според него ще се стигне докрай при разрешаването на случая. Той обаче изказа опасения, че при евентуален провал, може да се очаква политическа криза.

Други новини от Плевен