Румен Петков: Служителите на МВР не са имали палки
Румен Петков: Служителите на МВР не са имали палки / netinfo

Абсолютно категорично искам да заявя, че при провеждането на тази специализирана полицейска операция служителите на МВР не са имали палки. Така коментира в Плевен вътрешният министър Румен Петков твърденията на фоторепортера на в.”Експрес” Емил Иванов, че е бит с палки от служители на МВР.

Не казвам, че фоторепортерът лъже или не лъже, аз казвам само, че служителите на МВР не са имали палки, категоричен беше Румен Петков. На 17 май в разговор с главната редакторка на в. “Експрес” Данка Василева и бития фоторепортер аз на два пъти го попитах с какво е бит. Той отговори, че е сигурен, че са били палки, но не можа да каже колко са били дълги, уточни министър Петков.

От 17 май сутринта проверката по случая е поета от Военна прокуратура. Със служителите на МВР, които са били на мястото на инцидента, е проведен обстоен разговор, те са преминали и през детектор на лъжата. “Разпоредил съм материалите да бъдат предадени на прокуратурата, но не мога да коментирам какво съдържат, защото не съм запознат с тях”, каза още министър Петков. Той потвърди казаното от него по-рано, че най-късно до сряда ще приключи проверката на МВР по случая.