Румен Петков ще информира депутатите за срещата си с протестиращите
Румен Петков ще информира депутатите за срещата си с протестиращите / netinfo
Заседанието на НС ще бъде възстановено след като приключи първият кръг разговори между представителите на изпълнителната власт и таксиметровите шофьори.

След серията срещи в парламента и след излизането на председателя на Народното събрание Георги Пирински при протестиращите при Народното събрание шофьори, заседанието бе възстановено само за десетина минути. Георги Пирински съобщи, че уговорката с вътрешния министър Румен Петков е след края на първата среща с протестиращите, в която ще се включат още заместник-министърът на транспорта и представител на финансовото министерство, министър Петков да се върне в парламента, за да информира депутатите за постигнатите договорки.


Парламентарният председател призова народните представители да бъдат на разположение, с готовност за подновяване на заседанието.
Другият призив на Георги Пирински беше парламентарните групи да не спекулират с конкретния случай и острите проблеми на съсловието.
Хората ясно заявиха, че не желаят протестът им да бъде политизиран, каза Пирински, който добави, че трябва да бъдат решени трите поставени от тях основни въпроса, а именно: липса на всякаква сигурност, тежко данъчно бреме и лошите условия на работа на шофьорите.
Ако мислите, че оставката ми ще помогне за разкриването до час и половина на убийството, не само аз, за който и да става дума, няма да се поколебае да я подаде, беше краткият коментар на министър Румен Петков на излизане от Народното събрание.