Румен Петков се е срещнал с баронеса Аштън
Румен Петков се е срещнал с баронеса Аштън / netinfo

Министър Румен Петков се е срещнал с баронеса Аштън, заместник-министър в Министерството по конституционните въпроси на Великобритания. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Министър Петков е запознал баронеса Аштън с напредъка, постигнат от МВР в борбата срещу корупцията и организираната престъпност. Подчертана е била волята на българското правителство да работи активно в тази насока за постигането на още по-високи резултати, които да удовлетворят както европейските партньори, така и българските граждани, се казва в съобщението.

Баронеса Аштън е подчертала категоричната подкрепа на Великобритания за членството на България в Европейския съюз от 1 януари 2007 година. Тя е изтъкнала, че Великобритания ще се радва да работи с България като партньори в рамките на съюза.

За изпълнението на критериите за членство баронеса Аштън е посочила, че българската страна е постигнала много и това личи съвсем ясно.

Министър Петков е благодарил за подкрепата, оказана от британската страна както в процеса на развитие и хармонизиране на българското законодателство, така и в ежедневната работа на българските служби, добавят от МВР.