Румен Петков откри учебната година в Академията на МВР
Румен Петков откри учебната година в Академията на МВР / netinfo

През последните години служителите на МВР постигнаха сериозни резултати, признати у нас и в чужбина. В голяма степен тези резултати се дължат на подготовката на курсантите в Академията на Министерството на вътрешните работи.

Това каза министърът на вътрешните работи Румен Петков при откриването на учебната година в Академията на МВР. Той добави, че курсантите са избрали най-достойната професия - да се грижат за спокойствието и сигурността на другите. Този избор е тежък и не е за всеки. Той може да бъде направен от човек с висока ценностна система, отбеляза Петков.

Ректорът на висшето учебно заведение проф. Румен Марков каза, че академията има признат авторитет у нас и в чужбина. През тази година курсантите ще учат по нови учебни планове по всички специалности, каза Марков. За спазването на европейските критерии са въведени съвременни и интерактивни методи за преподаване, добави той.

За по-добро сътрудничество със структурите на МВР, предстои да бъде изграден център за практическо обучение на курсантите. През следващата година ще се реновират и общежитията на академията, добави ректорът.